Monday, 15 October 2012

KERJA2 AKHIR TAHUN + CUTI

Salam. Nilah blog yang hidup segan, mati tak mau. Ikut mood blogger yg takde idea sgt nk tulis entri. Tp hari ni, tergerak nak tulis pasal kerja2 akhir tahun persekolahan yang menunggu. Sekarang ni minggu peperiksaan akhir tahun, minggu depan mesti nak siap semua result, then jangan lupa key in markah dalam SAPS. Kalau jadi cikgu kelas, lagilah banyak kerjanya. Hujung tahun nilah nk siapkan buku register, rekod prestasi murid, masukkan markah, uruskan buku teks, yuran sekolah lagi. Tapi nasib baikla tak jadi cikgu kelas. Dan semestinya acara akhir tahun, Hari Anugerah Kecemerlangan menunggu untuk murid2 yg telah menunjukkan prestasi cemerlang. Untuk tahun ni, tak dapat turut serta lah sebab kebetulan adik ada majlis konvokesyen di UTHM. Nasib baik juga diberi tugas sebelum hari kejadian, kena kumpul maklumat 'pemenang', hehehe... still waiting senarai anugerah yang macam baaaa...nyak sgt tahun ni (bajet juta2 ke?)...kt nak akhir2 tahun ni jugak ramai cikgu2 sibuk berkursus...yg paling disebut2 KSSR la...20 - 23hb, selamatla berkursus KSSR BI Year 3 kt PPD ye, then sambung pulak dengan Spelling Competition on 24.10 ni...

Rutin kerja ni biasela...orang lain pun sama banyaknya...yang penting, tak sabar nak pergi ke Sabah masa cuti sekolah ni...tambahan perancangan, nak ke Singapore jugak...still waiting confirmation from my friend whether she wants to go or not...I need the holiday to release the tense. At the same time, to heal my wound... although it had been a year, the scar is still there...huhuhu...


1 comment:

  1. nok gi gok singapore.. hehe ye ke teruja ke sabah

    ReplyDelete